Beperkt treinverkeer tussen Gouda en Rotterdam/Den Haag

Nieuws

13 september 2017

Sinds woensdagochtend 13 september vroeg is er beperkt treinverkeer tussen Gouda en Rotterdam/Den Haag vanwege een spoedreparatie aan seinen ter hoogte van Moordrecht. Monteurs zijn ter plekke.

Bekijk: Wat is een seinstoring? Een uitleg over deze storing in animatie

De situatie heeft niets te maken met de herfststorm die nu over Nederland raast. Het is nu nog onbekend wanneer treinen op het traject weer volgens het spoorboekje kunnen rijden. ProRail betreurt de hinder voor reizigers.

Over op noodstroom in Rotterdam

Bij netbeheerder Stedin is woensdagochtend een storing opgetreden in de elektriciteitstoevoer van de Rotterdamse wijk Blijdorp. De verkeersleidingspost Rotterdam ligt in deze wijk. Toen de storing optrad zijn de systemen in de verkeersleidingspost automatisch overgeschakeld op de noodstroomvoorziening van ProRail, waardoor het treinverkeer in Rotterdam geen hinder heeft ondervonden van de Stedin-storing. Inmiddels is de stroomtoevoer weer beschikbaar.

Stroomstoring #rotterdam #blijdorp #provinierswijk om 10.00u opgelost. Sinds 10.00u alle klanten weer stroom. Oorzaak twee defecte kabels.

— Stedin (@Stedin) 13 september 2017

Check voor vertrek

Wij adviseren reizigers voor vertrek goed de reisplanner te raadplegen om te zien wat de actuele situatie is.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers