De W van: wat een week

Wat hebben we in Nederland een mooie week gehad. Hij begon met een geslaagd feest op Koninginnedag en een nieuwe koning, we herdachten samen de oorlogsslachtoffers en het eindigde weer met feest tijdens bevrijdingsfestival. Het spoor heeft hieraan bij mogen dragen met goede prestaties. 91,4% van de treinen reed op tijd en slechts 0,7% van de treinen viel uit. Hiermee scoren we hoger dan de gemiddelde punctualiteit uit de afgelopen 364 dagen van 88,4%. Zo houden we effectief één van de drukst bereden sporen van Europa aan de gang.
de w van wat een week
de w van wat een week

Koninginnedag

Samen met NS, gemeenten en politie hebben honderden ProRailers zich tijdens deze festiviteiten ingezet om het treinverkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Mede dankzij deze inspanningen en alle voorbereidingen verliep de dag voorspoedig. De infra werkte zoals bedoeld was, waardoor reizigers konden gaan waar zij wilden. Er waren weinig storingen of incidenten en de storingen die er waren werden snel opgelost door onze storingsploegen.

Twee minuten stilte tijdens dodenherdenking

Daarnaast hebben ook alle treinen in Nederland zaterdagavond om 20.00 uur twee minuten stilgestaan uit respect voor de nabestaanden van de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Ondanks de twee minuten speling in de dienstregeling heeft dit niet tot grote problemen op het spoor geleid.

Gepubliceerd op