Een nieuwe looproute voor station Zaandam

Nieuws

20 mei 2019

De gemeente Zaanstad krijgt steeds meer reizigers die de stad in en uit willen. Daarom moderniseren we het station, op een manier die goed aansluit bij de typerende Zaanse huisjes. Vanaf maandag 20 mei kunnen voetgangers gebruikmaken van een nieuwe, verbindende, snelle en veilige route over het spoor.

Nieuwe route voor voetgangers en fietsers

Vanaf 20 mei tot medio 2019 lopen reizigers en bezoekers die het station vanaf de Houtveldwegzijde in Zaandam bezoeken via de nieuwe verbinding naar de centrumzijde. Naast de huidige trap en roltrap wordt een nieuwe lift in gebruik genomen. Over enkele maanden gaat ook de nieuwe entree van de stationshal in het midden van de nieuwe fiets- en voetgangersroute open en hoeft er niet meer te worden omgelopen.

Werkzaamheden stationshal

Ook de werkzaamheden aan de stationshal zijn van start gegaan. De winkels zijn of worden verplaatst naar de nieuwe spooroverbouwing, de Kiosk is nog tot augustus in de stationshal te vinden. Over enkele maanden start eveneens de bouw van een fietsenstalling met plek voor circa 1300 fietsen. Zonder tegenslagen kan de modernisering van het station eind 2019 gereed zijn en is ook dit deel van Zaandam een prettig verblijfsgebied, klaar voor de toekomst.

Samenwerking

De realisatie van de nieuwe fiets- en voetgangersroute is mogelijk dankzij een samenwerking tussen ProRail, NS Stations, Gemeente Zaanstad en de Vervoerregio Amsterdam.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers