Eerste auto’s onder het spoor door in Dieren

Auto’s en vrachtwagens kunnen in Dieren voortaan helemaal veilig onder het spoor door rijden. Op 1 november, klokslag negen uur, ging de nieuwe onderdoorgang aan de Kanaalweg open voor het verkeer. En zo zien we het graag bij ProRail!
Openstellen nieuwe onderdoorgang Kanaalweg Dieren
Openstellen nieuwe onderdoorgang Kanaalweg Dieren

Veilig en snel naar Apeldoorn

Aannemer BAM begon in de zomer van 2018 met de bouw van de nieuwe onderdoorgang in opdracht van ProRail. Een flinke klus waarvoor de doorgaande route naar Apeldoorn maar liefst 14 maanden op slot ging. Maar vandaag komt er een einde aan deze overlast en kunnen auto’s en vrachtwagens via de Kanaalweg veilig en snel Apeldoorn bereiken. 

Openstellen nieuwe onderdoorgang Kanaalweg Dieren

Felicitaties

De nieuwe onderdoorgang wordt vanmiddag nog officieel geopend door gedeputeerde Christianne van der Wal van de provincie Gelderland samen met wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden en regiodirecteur Dorothé Wennekendonk van ProRail. Een mooi moment om nog even terug te blikken op bijzondere momenten tijdens de bouw, zoals de vondst van een oude brugfundering en het inschuiven van de 1,2 miljoen kilo wegende tunnelmoot. En natuurlijk het verbeteren van de veiligheid voor trein- en wegverkeer door het opheffen van twee overwegen.   

Traverse Dieren

De bouw van de nieuwe onderdoorgang maakte deel uit van het project Traverse Dieren van de provincie Gelderland, waarin de afgelopen jaren al het nodige is gebeurd. Zo is er ter hoogte van het station een 600 meter lange open tunnelbak gerealiseerd. Deze zorgt voor een betere doorstroming van het doorgaand verkeer over de Burgemeester de Bruinstraat (N348) tussen Arnhem en Zutphen, en een veiligere stationsomgeving. Daarnaast heeft ProRail een voetgangersbrug (passerelle) over het spoor gebouwd die de twee stationspleinen met elkaar verbindt en de schakel vormt tussen het noorden en het zuiden van Dieren. Ook is er een parkeergarage met 345 plaatsen gerealiseerd. 

 

Gepubliceerd op