'Even' een vloertje leggen op Den Haag Centraal

De vloer van het nieuwe station Den Haag Centraal is maar liefst 6.360 vierkante meter groot en wordt op dit moment helemaal opnieuw betegeld. Daarvoor zijn 29.376 tegels nodig, die per boot vanuit China zijn geleverd. Zo´n grote vloer kunnen we natuurlijk niet in één keer leggen. We delen 'm daarom op in 34 vloervelden. Het allereerste deel is nu klaar. Op naar de volgende 33.

Verkeer & Meer (Omroep West) oktober 2013

Den Haag Centraal

Nu al maken iedere dag zo’n 190.000 mensen gebruik van station Den Haag centraal. Dit aantal zien we groeien. Daarom bouwt ProRail in opdracht van de gemeente Den Haag een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. In 2014 is het hele station gereed en kan de reiziger gebruik maken van het nieuwe en grotere station.

Grootste stationsvernieuwing

ProRail zit middenin de grootste stationsverbouwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Het treinverkeer neemt al jaren toe. Daardoor groeien bestaande stations uit hun jasje en is er meer behoefte aan nieuwe stations. De verwachting is dat het aantal reizigers de komende jaren blijft groeien. Daarom stomen ProRail en NS de stations klaar voor de toekomst. Grote centrale stations als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem worden moderner, ruimer en toegankelijker om reizigers een prettig verblijf te bieden.

Gepubliceerd op