Fietser ontkomt op het nippertje...

Tussen de spoorbomen door slalommen, de rode lichten van een overweg negeren: onze buitengewoon opsporingsambtenaren zien het vaak gebeuren. Dat kan 1.000 keer goed gaan, maar net als in dit filmpje kan het zijn dat je de 1.001e keer niet goed genoeg meer kijkt. Om mensen te wijzen op de gevaren van een overweg, staan buitengewoon opsporingsambtenaren regelmatig bij overwegen. Zo ook vorige week bij station Hilversum Sportpark, waar ze samen met de politie 92 bekeuringen hebben uitgeschreven.

Cyclist Almost Hit By Train [ VIDEO ] Near death Experience by Biker

92 bekeuringen geen uitzondering

Dit aantal bekeuringen is voor de boa's geen uitzondering. Ze staan regelmatig bij overwegen te surveilleren. Vooral op plekken waar veel meldingen van machinisten over binnenkomen. 'Vaak staan we in gele jassen. Dan weet iedereen opeens precies hoe het hoort, maar zodra we ons omdraaien is het gewoon weer raak. Daarom staan we ook regelmatig in burger bij overwegen. Dan zien we inderdaad veel overtredingen.' zo constateert Robert Morren, teamleider van de boa's.

Samenwerking met politie

Afhankelijk van de grootte van de overweg en het benodigde aantal surveillanten werken we geregeld samen met de politie. Onze boa's kijken dan met name naar alle aspecten rondom de overweg. De politie houdt daarnaast alle bredere veiligheids- en verkeersregels in de gaten. Door goed samen te werken, willen we de veiligheid op en rond overwegen nog verder verbeteren...

...zodat dit soort taferelen niet meer hoeven te gebeuren!

Gepubliceerd op