Foto’s: Rupshor vervangt spoorgrind op Rotterdam Centraal

ProRail en aannemer VolkerRail hebben vrijdag 16 november tot en met zondag 18 november hun steentje bijgedragen aan het milieu. Dat hebben we gedaan door een zogenoemde Rupshor in te zetten om spoorgrind (ballast) te vervangen op en om station Rotterdam Centraal. Deze machine scheidt middels een zeef de nog bruikbare (grote) spoorstenen van de te kleine. Zo kunnen we materiaal hergebruiken. Lekker duurzaam dus. Bekijk hieronder de foto's.

Spoorwerk op Rotterdam Centraal met een 'Rupshor'

Rupshor

Met de rupshor kunnen we te kleine kiezels weghalen. Kiezels die nog wel de juiste grootte hebben, leggen we meteen terug en vermengen we met nieuwe ballast. Om de rupshor te kunnen gebruiken, moeten wel eerst de spoorstaven weghalen. Dat doen we langs perron 4, 5 en 6.

72 wissels

De werkzaamheden maken onderdeel uit van een enorme operatie, waarbij vanaf dit voorjaar tot en met november tussen Rotterdam en Dordrecht en in Den Haag, Leidschendam en tussen Leiden en Alphen in totaal zestig wissels worden vervangen. Van nog eens twaalf wissels verlengen we de levensduur, onder meer door de dwarsliggers (spoorbielzen) te vernieuwen.

Gepubliceerd op