Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Foto's Weesp: langste trein uit Europa aan het werk

Nieuws

15 augustus 2019

Bij Weesp zijn we komende week dag en nacht bezig met het vernieuwen van sporen en wissels. Daarbij wordt de enorme 'vernieuwingstrein' van spooraannemer Swietelsky ingezet. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer, dus check vóór vertrek de reisplanner.

Vernieuwingstrein aan het werk

De grootste vernieuwingstrein van Europa is maar liefst één kilometer lang. Deze ‘robottrein’ vernieuwt het spoor. Aan de voorkant gaat er oud spoor in, aan de achterkant komt er nieuw spoor weer uit. Wel zo makkelijk. De werkzaamheden bij Weesp duren tot en met vrijdag 23 augustus.

Betrouwbaar spoor

ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van zevenduizend kilometer spoor in Nederland. Dat doen we onder andere door sporen, wissels en stations regelmatig te vernieuwen. We zijn daar nooit mee klaar. We blijven altijd verbeteren.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers