Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Foto's: werk op de Suurhoffbrug

Nieuws

4 april 2018

ProRail werkt hard aan betrouwbaar treinverkeer. Dat doen we niet alleen voor reizigers, maar ook voor het spoorgoederenvervoer. Dit weekend waren we bijvoorbeeld druk met onderhoud aan de Suurhoffbrug,die van en naar de Maasvlakte in Rotterdam leidt.

De spoorbrug moet op termijn worden vervangen, maar dat duurt nog zeker twintig jaar. Dit weekend werkten we onder meer aan de bovenleidingen. Rijkswaterstaat bouwt over enkele jaren een tijdelijke extra brug voor het wegverkeer. Deze brug komt  naast de bestaande wegverkeersbrug. Hiermee wordt de bestaande brug ontlast. De bedoeling is dat op termijn de weg- en de spoorbrug gezamenlijk vervangen worden. Voor de definitieve vervanging wordt eerst nog een onderzoek gedaan.

 

Gepubliceerd op 4 april 2018

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers