Japanse interesse in Nederlandse spoorprojecten

Het Nederlandse spoor staat wereldwijd in de top drie van de wereld; alleen het Japanse en Zwitserse spoor scoren hoger. En juist die Japanners waren vandaag op bezoek in Nederland. Afgevaardigden van het Japanse Ministerie van Infrastructuur en Milieu kwamen speciaal naar Den Haag om een kijkje in de keuken te nemen bij ons Project Den Haag Centraal.

Den Haag Centraal

Den Haag Centraal krijgt in 2014 een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Het dak van de hal wordt volledig gemaakt van glas en wordt 22 meter hoog. De nieuwe openbaar-vervoer-terminal is nodig omdat er steeds meer mensen gebruik maken van het station. Er maken hier nu al iedere dag meer dan 190.000 mensen gebruik van het station.

Interesse in Hollandse samenwerking

Sinds 2011 werken we samen met NS in opdracht van gemeente Den Haag aan de bouw. We stemmen voortdurend af hoe en wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd. Alleen door goed samen te werken kan het spoor immers optimaal presteren. De Japanners waren dan ook met name geinteresseerd in de manier waarop het hele stationsgebied in Den Haag compleet nieuw leven krijgt ingeblazen met de bouw van het nieuwe station.

En ze komen terug!

Na hun bezoek aan Den Haag Centraal overwegen de Japanners nu om terug naar Nederland te komen voor een bezoek aan Rotterdam Centraal. Uiteraard zijn ze van harte welkom! Daarnaast brengen we ook regelmatig bezoeken terug aan onze buitenlandse collega’s. Als onafhankelijk spoorbeheerder zetten we de luiken open en proberen we zo veel mogelijk te leren van onze partners.

Meer informatie over Den Haag Centraal vind je op www.denhaagnieuwcentraal.nl of via @DHNCentraal

Gepubliceerd op