Mei: 91% van de treinen reed op tijd

Mei was een koude maand. De lente was ver te zoeken. Een lichtpuntje was de punctualiteit; gemiddeld reed maar lieft 91% van de treinen op tijd. Dit is hiermee al de vierde maand op rij waarin we boven de 89% scoorden. Bovendien scoorden twee van deze maanden zelfs boven de 90%.
Intercity
Intercity

Weekoverzicht

De laatste week van mei reed 91,3% van de treinen op tijd. Hiermee is deze week de derde week op rij die boven de 91% eindigt. Dit is 4% hoger dan de afgesproken streefnorm van 87%. Bovendien viel slechts 0,8% van de treinen uit. Het is onze ambitie om het spoor nog betrouwbaarder te maken. Daar zijn we dag in dag uit mee bezig. We blijven altijd verbeteren.

Op de goede weg

In 10 jaar tijd zijn er in Nederland 25% meer treinen gaan rijden en tegelijkertijd is het ons gelukt om de punctualiteit te verhogen, het aantal storingen te verlagen en de hersteltijd te verkorten. Zo houden we effectief een van de drukst bereden sporen van Europa aan de gang. Het Nederlandse spoor staat hiermee wereldwijd in de top 3; alleen het Japanse en Zwitserse spoor scoren hoger.

 


 

Gepubliceerd op