Nieuwsberichten

Fietsenstalling Stationsplein Zwolle in gebruik genomen

De nieuwe fietsenstalling in Zwolle
Op donderdag 3 december is ‘Fietsenstalling Stationsplein’ in Zwolle in gebruik genomen. Leerlingen Abby, Floor, Tony en Bobbi van de nabijgelegen Parkschool parkeerden als eerste hun fiets in de nieuwe ondergrondse stalling. Deze biedt maar liefst ruimte voor 5.800 fietsen. Daarmee is de het een van de grootste bewaakte fietsenstalling in Nederland. Extra bijzonder is dat deze fietsenstalling niet alleen ruimte biedt aan fietsen, maar ook aan regenwater.
Gepubliceerd op

Storing Kijfhoek opgelost

Kijfhoek is een uniek sorteerstation waar wagens met behulp van een heuvel en railremmen gesorteerd worden naar bestemming (archieffoto).
De storing in goederenemplacement Kijfhoek is opgelost. Op 16 november werd duidelijk dat de hoofdrailrem na eerdere werkzaamheden niet meer functioneerde. De storing had forse gevolgen voor met name het wagenladingvervoer van DB Cargo. Kijfhoek is een uniek sorteerstation waar wagens met behulp van een heuvel en railremmen gesorteerd worden naar bestemming.
Gepubliceerd op

Meer zicht op stations voor blinden en slechtzienden

Goed nieuws voor blinde of slechtziende reizigers: vanaf vandaag, donderdag 3 december, liggen er voelbare plattegronden op de treinstations van Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Bijlmer Arena, Arnhem Centraal, Den Bosch, Zwolle en Leiden Centraal. ProRail introduceerde de kaart in het najaar van 2017 op de centrale stations van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De plattegrond - uitgevoerd in braille en reliëf en contrasterende kleuren bevalt de gebruikers goed, zo blijkt.
Gepubliceerd op

Station Amsterdam Lelylaan wordt mooier en aangenamer

Zo gaat station Lelylaan eruitzien
Station Lelylaan moet weer een prachtig station worden, gezelliger en comfortabeler. Het wordt een belangrijk knooppunt in het Amsterdamse vervoersnetwerk. Vorige week maakten het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de gemeente Amsterdam, ProRail, NS en de Vervoerregio bekend dat ze daarom ruim 70 miljoen euro in het station investeren.
Gepubliceerd op

Data & duurzaamheid: een gouden combinatie

Thymo van den Brug, ProRail
ProRail houdt elke dag de conditie van het spoor in de gaten. Dat gebeurt steeds vaker met behulp van big data. Thymo van den Brug, manager Vernieuwing bij Asset Management ProRail legt uit: “Goede data vertelt iets over de levensduur van het spoor en helpt ons bij keuzes maken. Bijvoorbeeld waar en wanneer we dwarsliggers, spoorstaven en wissels moeten vernieuwen of repareren.” Het juiste moment kiezen is heel belangrijk. Hoe langer een onderdeel meekan, hoe duurzamer. “Maar als we te laat zijn, lopen we risico’s op onvoorziene schade die hersteld moet worden. En juist die onverwachte herstelwerkzaamheden zijn lastig in te plannen en geven hinder voor de reiziger.”
Gepubliceerd op