Rapport jaarcijfers spoorgoederenvervoer openbaar

Nieuws

26 februari 2018

Het nieuwe jaarrapport waarin ProRail de cijfers over spoorgoederenvervoer in 2016 en 2017 met elkaar vergelijkt staat klaar. ProRail faciliteert veilig en duurzaam goederenvervoer over het spoor.

Dat is in het belang van de Nederlandse havens en de BV Nederland. Spoorgoederenvervoer is een uitstekend alternatief voor het steeds verder dichtslibbende verkeer op de weg en het is een duurzame vorm van transport. Het is ovendien ook een erg veilige manier van vervoeren.

Vertrouwen in de toekomst

Uit het nieuwste rapport blijkt dat het spoorgoederenvervoer in Nederland licht is afgenomen in 2017. Dat is het gevolg van twee internationale ontwikkelingen: het sluiten van kolencentrales in Duitsland en een verzakking van het spoor bij het Duitse Rastatt waardoor er ruim twee maanden geen treinverkeer mogelijk was. Beide ontwikkelingen hebben geleid tot een daling van zo’n 2200 treinen van en naar Rotterdam. Als gevolg daarvan nam het aantal treinkilometers vorig jaar af met 6 procent tot 9 miljoen. Ondanks dat heeft ProRail er vertrouwen in dat het spoorgoederenvervoer weer gaat groeien.

Lees zelf het Jaarrapport ontwikkeling spoorgoederenvervoer in Nederland 2017.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers