Rotterdam Centraal: mooi staaltje!

Dat Rotterdam Centraal een prachtig station is, wisten we natuurlijk al lang, maar het is wel zo leuk om er dan ook een prijs mee te winnen. Rotterdam Centraal heeft vandaag de nationale Staalprijs 2014 in de wacht gesleept.

De Staalprijs wordt uitgereikt aan projecten die geheel of gedeeltelijk van staal zijn gemaakt. Vorige keer viel onze mooie rooie brug over de IJssel al in de prijzen. Op het spoor zijn we natuurlijk wel een beetje staalvreters, daarom stimuleren we deze prijs ook: om de mooie toepassing van staal te promoten.

Rotterdam Centraal

Het nieuwe Rotterdam Centraal, opende in maart de deuren en is gebouwd in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS Stations. Vertegenwoordigers van de gemeente, architectenbureaus en aannemer namen de prijs vandaag in ontvangst. Er zit vooral veel staal in de stationshal en de kappen over het spoor.

Is Rotterdam het mooiste station van Nederland?

Daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld. Een Amsterdammer zal niet snel zeggen dat het station in Rotterdam mooi is. Die vinden hun eigen station welke125 jaar bestaat, het sjiekst. En in Arnhem vinden ze hun nieuwe station weer beter dan die van de Hagenaars. En Den Haag en Utrecht vinden op hun beurt hun reizigersterminals de allermooiste op aarde. Terwijl station Breda toch echt de parel van het land is.... Ach, zo kunnen we nog wel even door gaan, want we vernieuwen op heel veel plekken stations zodat reizigers meer ruimte en mogelijkheden hebben. En als non-discriminatoire partij, zijn alle 400 stations in Nederland ons even dierbaar!

 

Gepubliceerd op