Samenwerking ProRail en TNO voor nog innovatiever spoor

Hoe kunnen we koperdiefstal voorkomen? Hoe maken we tunnels nog veiliger? Of hoe kunnen we het spoor nog efficienter onderhouden? Dit zijn vragen waar we ons samen met onderzoeksorganisatie TNO over gaan buigen. Samen wisselen we kennis uit om het Nederlandse spoor verder te innoveren. Zo maken we het spoor de meest aantrekkelijke vervoersvorm van Nederland
Samenwerking ProRail en TNO
Samenwerking ProRail en TNO

Kennis gecombineerd

Marion Gout-van Sinderen, president-directeur van ProRail en Jan Mengelers, voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO tekenden gisteren een samenwerkingsovereenkomst. De kennis van TNO over nieuwe technologieën en technologie uit andere sectoren wordt gecombineerd met de specifieke kennis van ProRail over de spoorweginfrastructuur.

Harde en zachte wetenschap

De samenwerking richt zich op innovaties in de ‘harde’ techniek, maar TNO zal ook  gedragswetenschappers toevoegen aan de samenwerking. Op diverse onderwerpen worden met deskundigen uit beide organisaties programma’s opgesteld om te onderzoeken hoe innovaties op het spoor kunnen worden ontwikkeld en toegepast.

Gepubliceerd op