Televisiedebuut Joëlle en Emiel in De Handhavers

De ProRail incidentenbestrijders Joëlle en Emiel zijn vanavond voor het eerst te zien in de SBS6 realityserie De Handhavers. Met een cameraploeg in hun kielzog stuiten ze in hun eerste uitzending onder meer op een verdwaalde zwaan en een kwaaie fietser.
Joëlle tijdens de opnames van De Handhavers
Joëlle tijdens de opnames van De Handhavers

Hoe reageren mensen als ze worden aangesproken op een overtreding? Hoe ervaren handhavers dit en hoe ziet hun werkdag er eigenlijk uit? Met die insteek volgt SBS6 het werk van 'De Handhavers' van gemeenten, openbaar vervoerbedrijven en ProRail in de gelijknamige realityserie. Het levert volgens de makers grappige, trieste, maar soms ook heftige beelden op.

Joëlle en Emiel

Vanavond zitten onze incidentenbestrijders Joëlle en Emiel voor het eerst in de uitzending. Het duo ging een paar dagen samen op pad om te laten zien wat ProRail allemaal doet om het spoor veilig te houden. En dan gaat niet alleen om het schrijven van bonnen bij overwegen voor het negeren van de rode lichten. Emiel en Joëlle namen de cameraploeg ook mee op inspectie langs het spoor. Want ook hier gebeurt van alles wat kan leiden tot gevaarlijke situaties en verstoring van het treinverkeer.

Onze handhavers dagelijks volgen?

Wil je het werk van onze handhavers dagelijks volgen? Dat kan! Op twitter delen bijna 20 incidentenbestrijders dag en nacht hun ervaringen in woord en beeld. Ook Joëlle is er daar eentje van of ga naar de complete lijst van incidentenbestrijders. Je kunt je abonneren op de Twitterlijst, maar je kunt ze natuurlijk ook persoonlijk volgen.

24/7 paraat

De incidentenbestrijders van ProRail staan 24/7 paraat om uit te rukken bij calamiteiten. Hun taak is het spoor zo snel mogelijk weer vrij te maken zodat de treinen weer kunnen rijden. Veel incidentenbestrijders hebben ook een bevoegdheid als “buitengewoon opsporingsambtenaar”. Daarmee kunnen ze actief optreden tegen bijvoorbeeld vandalen, koperdieven of spoorlopers. Dat alles om te zorgen voor een veilig en betrouwbaar spoor zodat u als reiziger op tijd op uw bestemming aankomt.

Gepubliceerd op 16 maart 2018

Gepubliceerd op