Van Beverwijk tot Duiven: ook op stations een beetje dierendag

Ook op het spoor is het een heel klein beetje dierendag! Naast Beverwijk en Duiven wisten twitteraars nog veel meer stationsnamen met een dier: Coevorden, Duivendrecht, Dieren, Lage Zwaluwe, Hoensbroek, Wolvega, Wolfheeze, Hindeloopen, Halfweg-Zwanenburg, Zwijndrecht, Krabbendijke, Oss, Valkenburg, Leeuwarden, de Vink, Wormerveer en Woerden. Stations die zeker op dierendag niet vergeten mogen worden!

Stations verbinden

Er zijn in Nederland 404 stations die plaatsen in ons kikkerlandje met elkaar verbinden. Van Eijsden tot Den Helder en van Roodeschool tot Vlissingen. Zo houden we Nederland bereikbaar en maken we van het spoor de meest aantrekkelijke vervoersvorm. 

Grootste stationsvernieuwing

Om ervoor te zorgen dat Nederland ook in de toekomst verbonden blijft, zitten we nu midden in de grootste stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Bestaande stations groeien uit hun jasje en er is meer behoefte aan nieuwe stations. Grote centrale stations als Utrecht, RotterdamDen Haag, Arnhem worden moderner, ruimer en toegankelijker om reizigers een prettig verblijf te bieden. Ook maakt ProRail tal van kleinere stations beter toegankelijk met liften en roltrappen. Daarbij maakt ProRail steeds meer ruimte voor de fiets.

Aan alle Twitteraars

Dank voor jullie enthousiaste en creatieve reacties! We waren zelf begonnen met een lijstje, maar we wisten niet dat er zó veel stations waren met een dierennaam. 

Gepubliceerd op