Maandag 18 november spoedreparatie bij Nunspeet

Maandag 18 november rijden de treinen bij Nunspeet volgens planning maar in de avond voert ProRail daar na 20.30 uur een spoedreparatie uit. We vervangen een beschadigde spoorstaaf in de overweg Eperweg.
Voorbeeld van een beschadigd spoor (archieffoto)
Voorbeeld van een beschadigd spoor (archieffoto)

Herstel vanaf de avonduren

Zondagavond 17 november constateerden we schade aan het spoor: een breuk in een spoorstaaf. Maandag overdag kon het treinverkeer met deels aangepaste snelheid wel doorgang vinden. Om hinder voor treinverkeer te beperken is het herstel van deze schade namelijk ingepland vanaf de avonduren. 

Ingrijpende vervangingsklus

Het herstel bestaat uit het vervangen van spoordelen, met name spoorstaven. Deze delen vormen één geheel met de overweg. Dat maakt de klus ingrijpend. Als de spoorstaaf verwijderd is, moet vervolgens een nieuwe teruggeplaatst en vastgezet worden. 

Versnellen

Het werk van het vervangen en laten drogen van de hechtingslagen beslaat in totaal zo'n 10 uur. Het koude en natte weer werkt helaas niet mee dus we plaatsen speciale droogtetenten en warmtekanonnen om waar mogelijk het droogproces te versnellen.

Hinder beperken

We willen hinder voor het treinverkeer beperken. Daarom beginnen we pas ná de avondspits, na 20.30 uur. NS zet bussen in. Check de reisplanner wat dit voor jouw reis betekent. De verwachting is dat voor de ochendspits het spoor weer gereed is en de volledige treindienst gestart kan worden. Voor wegverkeer is ter plekke een omleiding ingesteld. 

 

 

Gepubliceerd op