Verkocht: de Hofbogen, een Rotterdams icoon

De Hofbogen in Rotterdam zijn verkocht. Het spoor over de Hofbogen verbond in 1908 Rotterdam en Scheveningen aan elkaar. Een eeuw lang reden er treinen op dit traject. Tegenwoordig vind je er tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants. ProRail heeft het dak samen met woningcorporaties Vestia en Havensteder gereed gemaakt voor een nieuwe toekomst. Die toekomst is nu in handen van de volgende eigenaar: Dudok Groep uit Dordrecht.

Felicitaties

ProRail feliciteert de nieuwe eigenaar van de Hofbogen én alle Rotterdammers. De Hofbogen vormen een uniek spoorwegmonument dat reikt tot in het hart van Rotterdam. Het is mooi dat dit monument nu een nieuwe toekomst krijgt. ProRail kijkt met belangstelling naar wat de gemeente Rotterdam en Dudok Groep op deze historische spoorplek gaan ontwikkelen.

Met hart voor de stad

Op 8 oktober 2018 begon de verkoop van de Hofbogen. Uit de vele biedingen is de koper gekozen op basis van het bod in combinatie met de ingediende toekomstvisie. In de verkoopprocedure vervulde Fakton de rol van strategisch verkoopadviseur en procesbegeleider. Briq real estate was de verkopend makelaar. Zij kijken, met de verkopende partijen en gemeente Rotterdam, terug op een geslaagde verkoop.

De toekomst

Dudok Groep ziet de Hofbogen als een aantrekkelijke en gevarieerde mix van duurzame ondernemers, die een binding heeft met de wijk en de stad. Ook ziet Dudok Groep mogelijkheid tot het aanleggen van een dakpark van internationale allure. Dudok Groep bepaalt straks samen met de gemeente Rotterdam de inrichting van het twee kilometer lange dak. Hierbij betrekt zij de ondernemers, vrijwilligers en lokale initiatieven.

Planning

De overdracht van de Hofbogen is naar verwachting in juli 2019.

Gepubliceerd op