Wereldhavendagen bekijk je vanuit de stoomtrein

Het is weer begin september en traditioneel tijd voor de Wereldhavendagen in Rotterdam. ProRail is een belangrijke partner voor de haven. Zonder een goed werkend spoor en goede samenwerking kunnen er geen goederentreinen van en naar de haven rijden. Daarom ondersteunen wij de open dagen die 4,5 en 6 september worden gehouden.
De imposante stoomloc 01 1075 rijdt het publiek rond tijdens de Wereldhavendagen (foto: SSN)

Samen met de Stoom Stichting Nederland zorgen wij ervoor dat het publiek per stoomtrein van en naar de Maasvlakte gebracht kan worden. De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Afgelopen jaar grepen 450.000 bezoekers de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. .
 

Beste haveninfrastructuur
 

Het World Economic Forum stelde in ‘The Global Competitiveness Report 2012-2013’ dat Nederland de beste haveninfrastructuur ter wereld heeft. Dat komt onder meer door de grote investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan in de spoorinfrastructuur in het Rotterdamse havengebied. De haven wordt door een 45 kilometer lange goederenspoorlijn verbonden met economische centra in heel Europa. Tijdens de Wereldhavendagen van 4 tot en met 6  september kunnen geïnteresseerden een rit maken over deze spoorlijn met een historische stoomtrein.
 

Gepubliceerd op