Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Werk aan dak Hofbogen later klaar

Nieuws

7 september 2017

Het lekvrij maken van het dak van de Hofbogen duurt langer. Aanvankelijk was de bedoeling dat het dak deze zomer af zou zijn, maar tijdens de werkzaamheden stuitten ProRail en aanneme rWallaard op complicaties.

Zo bleek er boven de bogen geen dakconstructie te zijn. Die waren volgegoten met grind. Ook kwam aan het licht dat op sommige plekken het beton in slechtere staat was dan voorzien en ontdekten we zogenoemde dilatatievoegen. Dit zijn voegen die het uitzetten en krimpen van materialen opvangen. Zo wordt voorkomen dat materialen scheuren.

Oplossingen

ProRail studeert momenteel op oplossingen om het dak op een kwalitatief juiste manier te dichten. Dat kost meer tijd, maar zorgt er tevens voor dat het dak langer mee zal gaan. Op dit moment mikken we op oktober als moment om het dak op te kunnen leveren. Daarna volgt nog nawerk. Wij hopen eind dit jaar helemaal klaar te zijn.

Historische Hofbogen

ProRail realiseert zich dat de Rotterdamse samenleving al lange tijd in de wacht staat om dit prachtige stukje Rotterdamse historie een nieuwe bestemming te geven. Ook wij willen dat graag. Daarbij moeten we wel oog houden voor onze contractuele verplichtingen. De belangrijkste opdracht die wij daarbij hebben is om het dak duurzaam te vernieuwen. Dat kan alleen als wij daar voldoende tijd voor nemen, zodat de inwoners van Rotterdam straks een Hofbogendak hebben dat klaar is voor de toekomst. Wij vragen Rotterdammers dan ook om nog even geduld te hebben, wetende dat menigeen staat te popelen om het dak een nieuw leven te geven.

Plannen

In het verleden hebben verschillende partijen in de stad ideeën voor de toekomst van het dak geopperd. Van dakpark tot snelfietspad. Op dit moment is ProRail eigenaar van het dak. Op termijn wordt het gehele pand, samen met het dak, verkocht. De gemeente verkent op dit moment de mogelijkheden voor het toekomstig gebruik van het dak. Hierbij worden diverse scenario’s en participatiemogelijkheden onderzocht.

Station Hofplein

Het eerste gedeelte van het dak, het dak van Station Hofplein, heeft inmiddels al een tweede leven gekregen. Lees meer over de ambitie van het dak van Station Hofplein.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers