Zevendaagse treinvrije periode Venlo - Helmond

Om de bouw van een nieuwe spooraansluiting in Venlo af te ronden, werken we vanaf maandag 4 november tot en met zondag 10 november non-stop aan het spoor gewerkt. Dit betekent dat er zeven dagen lang tussen Helmond en Venlo geen intercity's rijden. Tussen Deurne en Helmond blijven de sprinters gewoon rijden.
De bouw van de nieuwe spooraansluiting Greenport Venlo
De bouw van de nieuwe spooraansluiting Greenport Venlo

ProRail en aannemer Dura Vermeer Railinfra leggen in opdracht van het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo circa 6 kilometer nieuw spoor aan. Dat spoor leidt naar een nieuwe Railterminal van logistiek dienstverlener Cabooter Group. Hier kunnen spoorgoederenvervoerders in de loop van 2020 hun containers laden en lossen. De komst van de railterminal is belangrijk voor de economische ontwikkeling van het bedrijventerrein Greenport Venlo; een logistieke hotspot op de grens met Duitsland. 

Testen beveiliging 

Sinds de bouw startte in november 2018 is er al heel veel werk verzet. Aan de westkant is een wissel aangelegd zodat treinen straks kunnen afslaan naar de toekomstige Railterminal. Voor treinen die uit de richting van Duitsland komen, is tussen de beide hoofdsporen een nieuw stuk spoor aangelegd waar de treinen kunnen wachten om veilig de oversteek te maken naar de railterminal. Maar voordat dit nieuwe spoor en bovenleiding in gebruik kan worden genomen, wordt de beveiliging eerst uitgebreid getest. Het is een van de belangrijkste werkzaamheden tijdens de zevendaagse buitendienststelling die maandag 4 november van start gaat. 

Geen treinen, maar bussen

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen intercity's tussen Helmond en Venlo. Er blijven wel sprinters rijden tussen Helmond en Deurne. NS zet snel- en stopbussen in. Op zaterdag 9 november rijden er ook geen treinen van Arriva tussen Venlo en Venray en op zondag 10 november rijden er geen treinen van Arriva tussen Roermond en Venray. Wij adviseren mensen hun reis tijdig te plannen via de reisplanner voor het beste advies. 

Gepubliceerd op