railDocs

De webapplicatie railDocs bevat de juiste en meest actuele documenten rondom spoorbeveiliging. Werkt u met railDocs, dan weet u zeker dat u altijd met kloppende gegevens werkt. RailDocs is ontwikkeld door RIGD-LOXIA in opdracht van ProRail. RIGD-LOXIA beheert onder andere de spoorbeveiligingscollecties en maakt die toegankelijk via railDocs.

De applicatie is te vinden op www.raildocs.nl.

Collecties in railDocs

Er zijn verschillende collecties beschikbaar in railDocs:

  • SWODS, waaronder OBE-, OS- en OR-bladen
  • Bedienvoorschriften voor de Verkeersleidingsposten (BVS), inclusief de BVS- en WVK-bladen

In de toekomst breiden we de collecties in railDocs verder uit.

Alleen kopieën

Via railDocs zijn alleen kopieën van de documenten beschikbaar in de vorm van pdf’s. De originele documenten verstrekken we alleen tijdens projecten. Bijvoorbeeld projecten om het spoor en de stations te verbeteren. Tijdens zo’n project stellen we de originelen beschikbaar aan de betrokken partijen. Daarvoor gelden richtlijnen die bekend zijn bij de projectmanager van ProRail.

Abonnement op wijzigingen

Binnen de applicatie is het mogelijk om een abonnement in te stellen zodat u automatisch een e-mail ontvangt bij wijzigingen op geselecteerde documenten. Dit abonnement is gekoppeld aan uw account.

Vragen?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de applicatie of de daarin getoonde informatie? Dan kunt u gebruikmaken van de verticale rode knop 'Ik heb een vraag' helemaal rechts op www.raildocs.nl.

Problemen met toegang tot railDocs

Heeft u (technische) problemen met railDocs? Neem dan contact op met de ICT Servicedesk van ProRail:

Toegang aanvragen

Via het intranet heeft iedereen binnen ProRail toegang tot railDocs. Als externe kunt u ook een account aanvragen. Dat doet u via het onderstaande aanvraagformulier.

Applicatie aanvragen

Via dit aanvraagformulier vraagt u toegang aan voor deze applicatie.

ProRail stelt zijn informatiediensten graag efficiënt en beheersbaar ter beschikking aan zijn zakenpartners. Accounts die u 180 dagen niet gebruikt, worden daarom automatisch verwijderd.

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.