Samen voor het spoor

Het spoornetwerk in Nederland beheren is belangrijk én veel werk. Daarom werkt ProRail samen met de beste vakmensen op spoorgebied en infrastructuur. Onze business partners zijn aannemers, ingenieurs, bouwbedrijven. Stuk voor stuk opdrachtnemers die bijdragen aan één doel: een veilig, betrouwbaar, punctueel en duurzaam spoor in Nederland.

Resultaat dankzij samenwerking

Per jaar investeren we veel in het spoorwegennet – naast het dagelijkse onderhoud en beheer van het spoor. Het gaat om publieke middelen, die we optimaal willen besteden. Dat kan dankzij het vakmanschap en de betrokkenheid van onze partners in de spoorsector. In samenspel met hen kunnen wij onze doelen realiseren.

Kennis en innovatie

ProRail zoekt telkens naar vernieuwing, en hoogwaardige en innovatieve oplossingen voor onze infrastructuur. Hierbij verbinden we ónze kennis met de kennis die aanwezig is in de markt. Altijd met oog voor de belangen van het spoor, maar ook die van onze partners. We willen de positie en de belangen van onze partners zoveel mogelijk respecteren. En zetten in op goede, langdurige relaties.

Spoor en wetenschap

Vernieuwen doen we ook in samenwerking met de wetenschap. Naast verschillende kortlopende projecten, is er sinds 2012 ExploRail. Een vierjarig programma waarin 20 promovendi van verschillende universiteiten onderzoek doen naar het voorkómen en oplossen van spoorverstoringen. Centraal staan onderzoeksthema’s als ’zelfdenkend spoor’ en ‘whole system performance’.