Toegang tot ProRailterrein

Iedereen die rond het spoor of op bouwplaatsen van ProRail werkt, moet het Digitaal Veiligheidspaspoort gebruiken. Als bezoeker of voor incidenteel werk heeft u een dagpas nodig om bouwplaatsen en het gebied rond het spoor te kunnen betreden. Daarbuiten is er geen pas vereist, maar gelden voor iedereen de Richtlijnen voor Veilig werken.

Digitaal Veiligheidspaspoort

Iedereen die in opdracht van ProRail werkzaamheden uitvoert rond het spoor (gevarenzone A of B), moet in het bezit zijn van een geldig Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP). Dat geldt ook voor werk op bouwplaatsen van ProRail.

Zo vraagt u een Digitaal Veiligheidspaspoort aan

Wilt u een Digitaal Veiligheidspaspoort aanvragen? Op de website Digitaal Veiligheidspaspoort staat stapsgewijs beschreven hoe u dat doet.

Dagpas

De dagpas is verplicht voor iedereen die incidenteel werkzaamheden uitvoert in de zones A en B en op bouwplaatsen, én voor bezoekers. Per persoon kan maximaal 10 keer per jaar een dagpas worden uitgegeven. Voor u de dagpas activeert, geeft u de bezoeker of werknemer eerst ter plekke een veiligheidsinstructie.

Zo vraagt u een dagpas aan

Wilt u een dagpas aanvragen? Op de website Digitaal Veiligheidspaspoort staat beschreven hoe u dit doet.

Richtlijnen voor veilig werken

Werkt u of bevindt u zich buiten de bouwplaatsen of zones A en B? Dan heeft u geen Digitaal Veiligheidspaspoort of dagpas nodig. Het papieren Bewijs van Toegang is per 1 juli 2015 afgeschaft. Maar, iedereen moet zich ook in die gebieden houden aan de Richtlijnen voor Veilig werken.