15.000 vierkante meter dak

De OV-terminal van Utrecht Centraal krijgt weer een nieuw stuk dak erbij. Gisteren zijn we gestart met het plaatsen van dakplaten aan de noordkant van het station. Dit is vanaf de Jaarbeurskant van het station goed te zien. Aan deze kant wordt tot dit najaar in totaal 15.000 vierkante meter dak gelegd.
Nieuw dak Utrecht Centraal

Mobiliteit

Het golvende dak is een ontwerp van Benthem Crouwel Architekten en accentueert mobiliteit: het dak golft omhoog boven de trein-, bus- en tramperrons. Het dak is gemaakt van zogenaamde felsplaten, gewalst plaatstaal met een aluminium coating. De platen worden met de torenkraan naar boven gehesen en daar worden ze vastgeschroefd op de staalconstuctie. De platen worden deels over elkaar heen gelegd.

Zomer 2015

Nadat het dak klaar is worden de glazen gevels opgebouwd en start de inrichting van de hal. Stap voor stap ontluikt de nieuwe OV-terminal van Utrecht. In de zomer van 2015 gaat weer een groot stuk van de nieuw OV-terminal open voor reizigers.

Spaans tintje

De komende maanden wordt ook het laatste deel van de staalconstructie aan de noordkant van het nieuwe station gebouwd. Het Spaanse bedrijf Emesa bouwt deze staalconstructie. Vanaf de zomer van 2015 tot de zomer van 2016 volgt het laatste stuk stationsverbouwing, aan de zuidkant van het station.

 

Gepubliceerd op