2014 historisch spoorjaar

De jaaroverzichten vliegen je om de oren en dan kunnen wij natuurlijk niet achterblijven! 2014 was voor ons een historisch spoorjaar, waarin keihard is gewerkt aan vernieuwing van sporen en stations door heel Nederland. Met als kers op de taart de opening van het architectonisch geroemde station Rotterdam Centraal door Koning Willem-Alexander.

Het jaar 2014 in beeld!

Een  jaar waarin reizigers de trein konden pakken vanaf het nieuwe station Nijmegen Goffert, op station Naarden-Bussum de langverwachte nieuwe liften in gebruik werden genomen en fietsers op station Utrecht Centraal er een nieuwe fietsenstalling bijkregen.

Maar ook het jaar waarin  een trein ontspoorde bij Hilversum, reizigers moesten doorbijten bij werkzaamheden en vertragingen ontstonden door wateroverlast, storm en sneeuw.

In 2014 werd een heus bijenhotel geopend, ook dassen kregen een veilige doorgang onder het spoor en de renovatie van het hoofdkantoor van ProRail werd stilgelegd vanwege de aanwezigheid van een vleermuizenkolonie.

Collega’s uit Zweden en Japan kwamen een kijkje nemen in onze spoorkeuken. Omwonenden van station Den Haag Centraal werden verrast met een ontbijtje als goedmaker voor de bouwoverlast en Amsterdam Centraal werd omgetoverd tot ‘Rainbow Station'.

2014 was met recht een historisch jaar waarin we samen met 42.000 belangstellenden de 175ste verjaardag van het spoor vierden op de SpoorParade.

Er zijn er nog veel meer momenten te noemen, maar we zetten ons blik weer vooruit en kijken uit naar het 176ste spoorjaar samen met jou.

Op naar een mooi 2015!

Gepubliceerd op