3.000 nieuwe fietsparkeerplekken bij station Amsterdam Zuid

De Zuidas in Amsterdam heeft er sinds donderdag 14 juli maar liefst 3.000 fietsparkeerplekken bij. In een hypermoderne stalling op het Gustav Mahlerplein bij station Amsterdam Zuid. Dat is een verdubbeling van de capaciteit.
Een lichte stalling met een royale entree
Een lichte stalling met een royale entree

Nog meer ruimte voor de fiets

Vanwege het snel groeiende aantal fietsers dat station Amsterdam Zuid aandoet, wordt het aantal stallingsplaatsen de komende jaren aanzienlijk uitgebreid. Begin 2017 wordt aan de noordzijde van het station gestart met de realisatie van een derde ondergrondse fietsparkeergarage met 3.500 plaatsen. Uiteindelijk groeit het aantal fietsparkeerplaatsen rond station Amsterdam Zuid naar 15.000. Fietsers kunnen hun fiets er 24 uur gratis bewaakt stallen.

Makkelijker van deur tot deur

Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Sinds 2000 zijn er landelijk 425.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op ruim 400 stations. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo’n 450.000 en groeit de komende jaren, afhankelijk van beschikbare (co-)financiering, verder naar 600.000 in 2030. Meer informatie vind je op de pagina Ruimte voor de Fiets.

 

Gepubliceerd op