7-daagse spoorvernieuwing Boxtel – Den Bosch

Op maandag 6 mei starten we met de vernieuwing van ruim vier kilometer spoor en vier wissels bij het station in Boxtel. Ook vernieuwen we drie overwegen. Dit betekent dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Boxtel en ’s-Hertogenbosch.
Archiefbeeld
Archiefbeeld van vernieuwen wissel elders in Nederland (foto: ProRail / René Vegter)

De werkzaamheden starten op maandagochtend 6 mei om 05:00 uur. In opdracht van ProRail gaat aannemer Swietelsky het spoor vernieuwen en de overweg Tongersestraat en aannemer VolkerRail de overwegen Molenwijkseweg en Essche Heike. Door tijdig te vernieuwen, voorkomen we onnodige storingen en houden we het spoor in een goede conditie. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door. Omdat omwonenden mogelijk hinder kunnen ondervinden, worden zij vooraf geïnformeerd. 

In het weekend nog meer werkzaamheden rondom Boxtel 

In het weekend van 11 en 12 mei vinden er ook werkzaamheden plaats rondom Boxtel. Het gaat dan onder meer om het vernieuwen van vluchtdeuren in de tunnel Best, het plaatsen van geluidsschermen in Eindhoven en werkzaamheden aan het perron van station Eindhoven Strijp. Ook gaan we betonnen liggers over het spoor plaatsen voor de bouw van natuurbrug de Mortelen (live te volgen via een webcam) en we vernieuwen een overweg in Oisterwijk. 

Gevolgen treinverkeer 

Vanwege de werkzaamheden rijden er van maandag 6 tot en met vrijdag 10 mei geen treinen tussen Boxtel en ’s Hertogenbosch. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei ligt het treinverkeer tussen Eindhoven – 's-Hertogenbosch en tussen Eindhoven - Tilburg stil. Kijk voor alternatieve (om)reismogelijkheden op www.ns.nl

Gepubliceerd op