Verkeerssituatie bij overweg Wouw verbeterd

Nieuws

28 juli 2017

De gemeente Roosendaal heeft de verkeerssituatie bij de bewaakte overweg aan de Plantagebaan in Wouw veiliger en beter gemaakt in samenwerking met ProRail. Aanleiding is de botsing die plaatsvond op 28 april 2017. Toen botste een NS-intercity op een dieplader die was vast komen te staan op de overweg.

De dieplader was op weg naar een bedrijf dat pal naast het spoor ligt. Omdat de chauffeur de draai direct na de overweg niet goed wist te maken, kwam de dieplader tot stilstand op de overweg. Toen de trein er aankwam was het te laat. De intercity kon niet meer tot stilstand komen en botste vol op de dieplader met een enorme ravage tot gevolg.

Niet nogmaals

Door de verkeerssituatie aan te passen, is de kans op herhaling enorm verkleind. Objecten die het maken van een goede draai in de weg stonden, zoals bijvoorbeeld een lantaarnpaal, zijn verplaatst. Ook is de berm verstevigd met grasbetontegels. Vrachtwagens kunnen de bocht nu makkelijker nemen. De kans dat er nogmaals een dieplader komt vast te staan op de overweg is aanzienlijk verkleind. 

Veiligheid boven alles

ProRail is blij met de actie van de gemeente Roosendaal en heeft daarin ook actief de samenwerking opgezocht om de situatie te verbeteren en maatregelen af te stemmen. Veiligheid op en rond overwegen is een absolute prioriteit voor ons. Naast de inzet op het opheffen van onbewaakte overwegen nemen we ook maatregelen om de veiligheid op bewaakte overwegen verder te verbeteren. Daarbij werken we nauw samen met wegbeheerders. Het aanpassen van de wegsituatie in Wouw is daar een mooi voorbeeld van. Tevens heeft de gemeente Roosendaal aangeven zich in te zetten voor een nog veiligere ontsluiting op deze locatie, door deze in de toekomst verder van de spoorlijn aan te leggen. Als ProRail onderschrijven wij dat streven.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers