Aanrijding goederentrein - vrachtauto in Venlo

Op een bewaakte overweg in Venlo (Newtonweg) heeft dinsdagochtend 30 mei rond 04.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een goederentrein en een vrachtauto. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. Wel zal de schade aan het spoor moeten worden hersteld.

Update 30 mei, 17:00 uur

De trein is inmiddels weggesleept en ter plekke is alles opgeruimd. Vanaf dinsdagmiddag 17:00 uur is er tussen Deurne en Venlo weer één spoor beschikbaar en zullen er tot 20:00 uur vanavond reizigerstreinen rijden. Na deze tijd hebben reizigers de mogelijkheid om met bussen te reizen.

Goederenvervoer

Omdat het internationale goederenvervoer grote hinder ondervindt van het ongeval wordt het beschikbare spoor dinsdagavond tussen 20:00 uur en 22:00 uur gebruikt om er goederentreinen overheen te laten rijden. Na 22:00 uur werken de aannemers hard om het spoor te repareren en is er geen treinverkeer meer mogelijk. Woensdagmorgen omstreeks 5:00 uur is er weer één spoor beschikbaar en is beperkt treinverkeer mogelijk.

ProRail en de aannemers werken er met alle macht aan om ervoor te zorgen dat woensdagmiddag omstreeks 17:00 uur het treinverkeer weer volledig kan worden hervat.

 

Gepubliceerd op