Aanrijding op overweg Meppel - update

Bij Meppel vond donderdagochtend 12 september een aanrijding plaats op de bewaakte overweg Jaagpad. Een auto kwam midden op het spoor stil te staan. Hulpdiensten zijn ter plaatse. Volgens de politie zijn er geen slachtoffers of gewonden gevallen.

Update 13.30 uur

Het treinverkeer is weer opgestart.

Update 13.00 uur

De schade die de aanrijding veroorzaakte betrof vooral de spoorbrug. De reparatie aan de brug is in volle gang (zie de foto hieronder). Na de reparatie moet uit testen blijken of het treinverkeer weer op kan starten. Via de reisplanner kunnen reizigers zien welke reismogelijkheden er zijn en of het spoor alweer beschikbaar is (ns.nl/reisplanner).

Reparatie in volle gang.

Update 11.45 uur

Het autowrak is inmiddels van het spoor naar de weg gesleept. Verdere berging gebeurt met een vrachtwagen.

Bergauto zal autowrak verder afvoeren.

Nu kunnen we schade aan de spoorbrug (foto hieronder) aanpakken. 

Schade aan spoor en brug moet hersteld worden.

Update 10.45 uur

De evacuatietrein is inmiddels vertrokken en reizigers kunnen hun reis vervolgen. We herstellen schade aan de naast de overweg gelegen spoorbrug. Ook voeren we het autowrak af en wordt de aanrijdingstrein weggehaald. Verwachting is dat treinverkeer vroeg in de middag weer mogelijk is. Check de reisplanner. 


Evacuatie

Incidentenbestrijders van ProRail haalden reizigers uit de aanrijdingstrein, zodat zij hun reis met een gearriveerde evacuatietrein kunnen vervolgen. ProRail en de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Treinverkeer gehinderd

Het ongeval leidt tot hinder voor treinverkeer. We adviseren reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Na onderzoek en vaststelling van de schade maken we bekend wanneer we treinverkeer op dit traject hervatten.Gepubliceerd op