Aftellen naar opening spoorpretpark Amersfoort

We zijn er best een beetje zenuwachtig van. Op 16 oktober begint de zesdaagse SpoorParade en de voorbereidingen zijn in volle gang. Het wordt een eenmalig, reusachtig festijn, georganiseerd door circa negentig organisaties uit de spoorsector. Dit alles ter gelegenheid van de 175e verjaardag van het spoor. Op een terrein van 250.000 m2 wordt zes dagen lang aan jong en oud het verleden, heden en toekomst van het spoor gebracht. Met duizenden houten rails om mee te spelen, spoorcolleges, honderden meters modelspoor en een reusachtig reuzenrad. Iedereen is welkom in de herfstvakantie, van 16 tot en met 21 oktober.

Terrein SpoorParade Amersfoort

Plattegrond Spoorparade in Amersfoort
Plattegrond Spoorparade in Amersfoort

Volgepakt

Er is dit jaar 1,75 eeuw spoorgeschiedenis bereikt en daarmee is het tijd voor een groot spoorfestijn: de SpoorParade. We hebben een terrein van 1.000 bij 250 meter helemaal volgestouwd met spoorevenementen. Natuurlijk gaat het dan over spoortechniek en innovatie, maar zeker ook over de mensen van het spoor, de reizigers, verladers en de toekomstvisie. De SpoorParade inspireert, vermaakt, verrast en is voor jong en oud een gezellige dag uit. Met onverwachte theatervoorstellingen, artiesten, spoorcolleges, treinenshows en unieke interactieve demonstraties.

Zesdaagse

We houden de SpoorParade in Amersfoort, omdat het centraal gelegen is en goed bereikbaar per trein. Zes dagen lang staan er treinen in alle formaten, van levensgroot tot miniatuur, van diesel en elektrisch tot stoom. Je zal treinshows meemaken en de mogelijkheid krijgen om bijzondere treinen van binnen en van buiten te bekijken.

Kinderen

Er is ook van alles te beleven voor kinderen. Wat dacht je van je eigen rangeerdiploma halen? Of neem een selfie met de spoorpet die jou het beste past. Kom spelen en bouw je eigen treinrails op de kinderspeelplaats en maak een rondje op de skelters. Spring hoog in de lucht op het grote locomotief-springkussen en ga eens lekker onderuit in een heuse bioscoop.

Informatie

Meer informatie is er op www.175jaarspoor.nl , bijvoorbeeld over openingstijden, bereikbaarheid en het verkrijgen van kaarten.

 

Gepubliceerd op