Airbnb voor wilde bijen geopend

Riant uitzicht en 150 kamers. Deze week is een nieuw hotel voor wilde bijen geopend naast de ingang van ons hoofdkantoor in Utrecht. ProRail beheert duizenden hectaren grond langs het spoor; we helpen de natuur een handje door onder andere bijenhotels, egelsuites, dassentunnels en broeinesten voor hagedissen aan te leggen. Duurzaam en natuurlijk goed voor de biodiversiteit. Met het eerste bijenhotel bij een kantoorvestiging helpen we nu ook de bijen in de stad. Trouwens: wilde bijen zijn ongevaarlijk. We leggen dat uit in het filmpje.

Bijenhotel Utrecht

Airbnb

Een bijenhotel is een nestvoorziening voor wilde bijen, die niet in een grote kolonie leven. Solitaire bijen zijn ongevaarlijk en steken niet. Ze stoppen de kleine gaatjes vol met eitjes en stuifmeel. De eitjes worden larven, de larven eten het stuifmeel op en verpoppen. Zo komen er nieuwe wilde bijen bij. Een goed bloemenmengsel rond het hotel trekt de bijen aan. Ze houden ook wel van een zonnetje.

Binnenkort openen we nog twee bijenhotels bij een kantoorvestiging: ook Amsterdam krijgt een 5-sterrenhotel.

Ontsnipperen

In Nederland ligt 7000 kilometer spoor. Reizen met de trein is een duurzaam vervoermiddel, en daarnaast we werken aan een duurzame omgeving van het spoor. Zo zijn sommige natuurgebieden 'versnipperd' geraakt door het spoor of een snelweg. Die leefgebieden verbinden we door ecoducten aan te leggen. Dat zijn tunnels of bruggen voor dieren. Al onze plannen zijn te vinden in het Meerjaren Plan Ontsnippering, kijk op www.mjpo.nl

 

Gepubliceerd op