Barneveld Zuid in alle vroegte geopend

Hoera, weer een nieuw station! De opening van station Barneveld Zuid werd afgelopen maandagochtend met veel reizigers gevierd. Onder het genot van koffie, thee en wat lekkers werd het station geopend en werd de sierverlichting van het opvallende poortgebouw aangezet. ProRail bouwde het technisch gebouw, het perron en de fietsenstalling in opdracht van de gemeente Barneveld en de provincie Gelderland.

Officiële opening

Om 5.30 uur stopte de eerste trein van de Valleilijn al op het station. Later die ochtend werd het station officieel geopend door wethouder Hans van Daalen, de Gelderse gedeputeerde Jan Markink, voorzitter Bart Schmeink van de raad van bestuur van Connexxion en regiodirecteur Jan Mulder van ProRail. Met een druk op de rode knop werd de blauwe verlichting aangezet, die op het gebouw de kaart van Barneveld weergeeft. 
   

Beheer station door Ons Bedrijf Barneveld

Het beheer van het station wordt uitgevoerd door medewerkers van de stichting Ons Bedrijf Barneveld. De stichting helpt mensen met een verstandelijke beperking of langdurig werklozen aan een baan. De werknemers zullen het station schoonhouden en drankjes en snacks in de kiosk verkopen. 

Vier treinen per uur

Het station is met ingang van 2 februari 2015 door Connexxion opgenomen in de dienstregeling van de Valleilijn, de treinverbinding tussen de stations Ede-Wageningen en Amersfoort. Treinen stoppen er doordeweeks vier keer per uur. Hierdoor is nu ook de Barneveldse nieuwbouwwijk Veller goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Meer informatie over Barneveld Zuid vind je hier.  

 

Gepubliceerd op