Bornse broodjes nu trein weer rijdt

Treinreizigers in Twente krijgen van ProRail een authentiek Hollands koffiebroodje van de bakker uit Borne. Als dank voor het begrip voor de overlast van afgelopen week. Doordat een wagon van een goederentrein uit het spoor liep, ontstond er over vier kilometer schade aan het spoor. Reizigers moesten sinds afgelopen woensdagmorgen omreizen of met bussen hun reis vervolgen.
Dubbeldekker
Dubbeldekker

Keihard gewerkt

Sinds woensdag is keihard gewerkt aan herstel van het spoor. Allereerst moest de defecte wagon zo intact mogelijk van het spoor gehaald worden om verder onderzoek te kunnen doen. De genietroepen van de Koninklijke Landmacht legden daarvoor woensdagavond een noodweg door het weiland waarna een kraan de wagon van het spoor kon tillen. Vervolgens is aannemer VolkerRail samen met haar onderaannemers in opdracht van ProRail aan het herstel begonnen.

Spoor vernieuwd

Met een enorme vernieuwingstrein zijn circa 6.000 dwarsliggers vervangen. Het werk was allesbehalve standaard. Door de brokstukken van de dwarsliggers, kon de machine minder snel dan normaal het werk verrichten. Ook zijn er vanuit heel Nederland spoorwerkers naar Twente gekomen om te helpen. Diverse partijen stelden materieel en materiaal beschikbaar, waar dit normaal gesproken lang van tevoren ingepland moet worden en gereserveerd.

Restwerkzaamheden

Komende tijd zullen er nog wel restwerkzaamheden moeten plaatsvinden, onder andere aan enkele overwegen. Maar deze zijn nu wel weer gewoon te gebruiken. Komende tijd zal ook het onderzoek nog verder worden vervolgd naar de toedracht van het incident.

Gepubliceerd op