Bouw laatste tunneldeel station Eindhoven van start

Nog een keer duikt aannemer Heijmans onder de grond voor de bouw van de nieuwe reizigerspassage op station Eindhoven. Na dit weekend starten de tunnelbouwers met het laatste deel van de ruwbouw van de nieuwe onderdoorgang. Nog 27 meter en dan zijn ze aan de overkant. Nu de bouw weer een stap opschuift richting het busstation, vertrekken sommige treinen vanaf zondag van andere perrons dan reizigers gewend zijn.

Oefening baart kunst

De nieuwe reizigerspassage op station Eindhoven wordt gebouwd in fases. Er is gestart aan de centrumkant en na iedere fase schuift de bouw weer een stap op richting het noorden. De tunnelbouwers hebben inmiddels zoveel ervaring dat er nu sneller gebouwd kan worden dan in het begin. Dit betekent dat ook de komende bouwperiode met 2 weken kan worden verkort.

Gewijzigde perrons

Het laatste deel van de tunnel wordt gebouwd onder spoor 6 en 7. Omdat er boven de bouwplaats geen treinen kunnen rijden, wordt het treinverkeer deels verplaatst naar andere sporen dan reizigers gewend zijn. NS adviseert reizigers daarom voor vertrek de reisplanner te raadplegen op www.ns.nl of via de NS reisplanner Xtra app. Reizigers worden vooraf over de wijzigingen ook geïnformeerd door middel van flyers en omroepberichten.

Vernieuwing station

Station Eindhoven is uit haar jasje gegroeid en wordt op dit moment grondig verbouwd. Het station krijgt een nieuwe, 13 meter brede reizigerspassage met aan weerszijde winkels en reizigersvoorzieningen. Er komen liften en op- en neergaande roltrappen naar alle perrons, zodat iedereen zelfstandig kan reizen. Op dit moment wordt gebouwd aan het eerste deel van de nieuwe onderdoorgang. De bouw van de liften is één van de laatste onderdelen en zal gereed zijn in 2016. Tot die tijd kunnen mensen gebruik maken van de dienstliften.

Gepubliceerd op