Dicht mee voor een sneak preview in Delft

Wil jij een sneak preview in het nieuwe Delftse ondergrondse station en de stationshal? Dat kan! Het is vandaag Nationale Gedichtendag, dus vragen wij je om een rijm of een gedicht te maken over het nieuwe station in Delft. Bij deze alvast een gedicht voor je om warm te draaien:

Delft

Honderden spoorwerkers hebben jarenlang ondergronds gewerkt,
daar hebben omwonenden wel wat van gemerkt. 

Maar wat er precies te zien is zo diep onder de grond,
dat is spoedig te ervaren; ProRail heeft bijna alles afgerond.

28 februari gaat het eindelijk gebeuren,
iets wat reizigers en omwonenden zal opfleuren.

De eerste NS-trein rijdt dan de tunnel in,
waarop nog vele zullen volgen, dit is slechts het begin.

Maar voor het zover is,
hebben reizigers in de zes dagen daarvoor te maken met een gemis.

De trein rijdt niet tussen Hollands Spoor en Schiedam,
want het aansluiten van het bestaande op het nieuwe spoor staat dan op het program'.

Gelukkig wint daarna de reiziger de eerste prijs,
met een ruimer station en een veel prettiger en aangenamere reis!
 

Doe je mee?

Met Nationale Gedichtendag is de aftrap gegeven voor de Poëzieweek (29 januari tot 4 februari). Wil je kans maken op de sneak preview in Delft? Stuur dan voor 5 februari jouw inzending naar socialmedia@prorail.nl, reageer hieronder (het duurt even voordat dit zichtbaar wordt) of deel het op Facebook. De winnaars worden volgende week gekozen en verwelkomen wij graag met een introducé in Delft. We beginnen bij informatiecentrum Delft Bouwt met koffie, thee en koek. Daarna gaan de helmen op en de hesjes en veiligheidsschoenen aan. Onze woordvoerder en een veiligheidsman geven vervolgens een rondleiding onder de grond.
 

6 dagen geen treinverkeer 

Op 21 februari rijdt de laatste trein over het Delftse spoorviaduct. In de zes dagen daarna, van zondag 22 februari tot en met vrijdag 27 februari, rijden er geen treinen op het traject Schiedam en Den Haag Hollands Spoor. We sluiten dan de bestaande sporen aan op de nieuwe rails van de tunnel. NS zet die dagen bussen in en reizigers wordt geadviseerd om vlak voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Meer informatie over Delft vind je op onze webpagina en Spoorzone Delft.nl.      
Gepubliceerd op