Eenmaal, andermaal... verkocht!

Goed nieuws. We hebben een koper gevonden voor een 2,5 km lange spoorlijn in Hengelo. Samen met het bedrijf Rail Pleasure neemt de gemeente het voormalige Akzo-lijntje van ons over. De goederentreinen maken hier plaats voor spoorfietsen.

Jarenlang werd het Akzo-lijntje intensief gebruikt door goederentreinen om zout en chloor te vervoeren naar de fabrieken van AkzoNobel. Tot 2007. Toen werd de chloorfabriek opgeheven en daarna werd de spoorlijn nog maar zelden gebruikt. In 2013 reed er voor het laatst een trein op en neer.

Verkoop

De spoorlijn ligt er nu verlaten bij en van een nieuwe ingebruikname zal geen sprake meer zijn. Daarom hebben we de 2,5 km lange spoorlijn te koop gezet. ProRail hoeft dan geen kosten meer te maken voor het onderhoud en kan de opbrengst gebruiken voor andere zaken.

Spoorfietsen

De gelukkige kopers zijn de gemeente Hengelo en het bedrijf Rail Pleasure. De gemeente gaat een klein deel van de grond gebruiken om de verkeerssituatie bij het FBK stadion te verbeteren. De rest van de lijn wordt overgenomen door het bedrijf Rail Pleasure die het gaat gebruiken om te spoorfietsen.

Stootjuk

Samen met Rail Pleasure zijn er afspraken gemaakt om te voorkomen dat de spoorfietsen straks op het hoofdspoor terecht komen. Daarom schermen wij het hoofdspoor af met een hekwerk en zet Rail Pleasure een stootjuk. Knappe jongen die daar nog doorheen fietst. 

Felicitaties

ProRail is blij dat de lijn is verkocht en wenst de nieuwe eigenaren er heel veel plezier mee. Best bijzonder. Je (ver)koopt toch niet iedere dag een spoorlijn.

Gepubliceerd op

Meer nieuws over dit onderwerp