Eerste treinen over fly-over Den Bosch

De ochtendzon samen met de eerste treinen over de fly-over in Den Bosch leverden vanochtend prachtige plaatjes op. De fly-over laat de treinen vanuit Nijmegen en de treinen van en naar Utrecht ongelijkvloers kruisen; een belangrijke verbetering voor de doorstroming, veiligheid en betrouwbaarheid van het treinverkeer rondom Den Bosch.

Film bouw fly-over sporen in Den Bosch

‘Sporen in Den Bosch’

Met het project ‘Sporen in Den Bosch’ maakt ProRail het mogelijk dat er in de toekomst meer treinen van en naar Den Bosch kunnen rijden. Ook wordt het spoor robuuster doordat treinen elkaar ongelijkvloers kruisen en niet meer op elkaar hoeven te wachten. Het station krijgt langere perrons die beter bereikbaar worden gemaakt. Het spoorknelpunt Den Bosch wordt zo klaar gemaakt voor de toekomst. Het is onze ambitie om het spoor nóg betrouwbaarder te maken, daar zijn we dag in dag uit mee bezig.  Zo houden we effectief een van de drukst bereden sporen van Europa aan de gang.

Voordat de eerste treinen over de fly-over konden rijden is er samen met aannemers Strukton en  Heijmans hard gewerkt aan de bouw van de ongelijkvloerse kruising. Op het filmpje kun je in drie minuten meekijken met deze werkzaamheden:

Gepubliceerd op