Eindhoven Beukenlaan in de lift

Nieuwe bewegwijzering, een nieuwe inrichting van het voorplein, nieuwe verlichting, nieuwe afbeeldingen op de wanden van het viaduct en een nieuwe naam. Station Eindhoven Beukenlaan, of station Strijp S zoals het gaat heten, krijgt de komende maanden een flinke opknapbeurt. Een gezamenlijke actie van de gemeente Eindhoven, NS en ProRail.

Prettig en veilig

De maatregelen geven het station een betere uitstraling, verbeteren de bereikbaarheid en vergroten de sociale veiligheid. Dat is belangrijk zodat reizigers zich prettig en veilig voelen op het station. De overheid wil dat meer mensen met de trein reizen. Door het wachten op stations te veraangenamen, kiezen meer mensen voor de trein.

Verbeteren bereikbaarheid

ProRail gaat station Strijp S ook voorzien van twee liften en een hellingbaan. Het ministerie heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Zoals het er nu naar uit ziet, heeft het station in 2017 een lift naar het eilandperron, een lift aan de kant van Marconistraat en een hellingbaan aan de kant van Strijp S. Mensen die slecht ter been zijn, slechtziend, ouders met kinderwagens en reizigers met zware tassen kunnen zodoende makkelijker hun trein bereiken en veiliger reizen.

Zorg voor stations

Stations moeten goed bereikbaar zijn, voor iedereen. En ook binnen het station moeten mensen hun weg goed kunnen vinden. Bovendien moet het station een veilige en schone plek zijn, waar het wachten aangenaam is. ProRail zorgt voor alle stations in Nederland. Wij bouwen aan betere stations, die ook duurzaam zijn. En we bouwen nieuwe stations. Zodat u met de trein echt overal kunt komen.

Gepubliceerd op