Ruim 6.000 dwarsliggers kapot in Borne

Rond tien over acht vanochtend is één van de wagons van een goederentrein met zand en grind naast het spoor beland tussen Hengelo en Almelo. Hierdoor is het spoor over een lengte van vier kilometer flink beschadigd. Alle dwarsliggers, ruim 6.000 stuks, moeten vervangen worden. Daarnaast zijn er ook een goed aantal kabels, leidingen en technische installaties beschadigd. Er wordt nu gewerkt aan het verplaatsen van de goederentrein. Het herstel van alle schade zal vervolgens nog tot en met 10 november duren.

Omvangrijke herstelwerkzaamheden

ProRail werkt tot met zondag 10 november aan het herstel van de sporen bij Borne. Treinverkeer is in die periode helaas niet mogelijk tussen Almelo en Hengelo. De spoorwegovergangen op het traject zullen vanaf nu tot en met zondag open blijven staan. Deze zijn dus gewoon bereikbaar. Maandag 11 november zal het treinverkeer weer worden hervat. Samen met gemeente en politie houden we toezicht om de veiligheid op en rond het spoor te garanderen. Ondertussen wordt onderzocht wat er vanochtend precies is gebeurd.

Betrouwbaar spoor

Het is onze ambitie om het spoor nóg betrouwbaarder te maken, daar zijn we dag in dag uit mee bezig. Bij dit soort incidenten zijn we altijd zo snel mogelijk ter plaatse om de veiligheidsrisico’s in te schatten. We nemen geen enkel risico en moeten dan soms, in overleg met politie en brandweer, ook beslissen om het hele spoor buiten dienst te stellen. Zo ook in dit geval helaas. Omdat we weten hoe belangrijk het voor reizigers is om te kunnen vertrouwen op het spoor, doen we er alles aan om de sporen zo snel mogelijk te herstellen.

Gepubliceerd op