Fotoblog: vernieuwing rond Schiphol dit weekend

Ook afgelopen weekend werd er hard gewerkt aan een betrouwbaar spoor, onder andere rond Schiphol. Hier werden vier betonnen vloeren (de 'liggers') van nieuwe spoorviaducten boven de bestaande spoorlijn Amsterdam Zuid - Schiphol geplaatst. Tegelijkertijd werd tussen de A4 en het bestaande spoor 1.200 meter nieuw spoor aangelegd. De foto's zie je hier.

Spoorvernieuwing tussen Schiphol en Lelystad

Steeds meer mensen pakken de trein tussen Schiphol en Lelystad. Daarom verdubbelt ProRail het spoor ten zuiden van Amsterdam van twee naar vier sporen. Om deze spoorverdubbeling te kunnen realiseren, worden er onder andere nieuwe spoorviaducten gebouwd. Daarnaast bestaat dit project uit een spoorverdubbeling, de uitbreiding van station Amsterdam RAI en de aanleg van nieuwe spoorviaducten. Een gecompliceerde klus in het drukste stukje van Nederland.

Streven

Het streven is om eind 2016 de werkzaamheden gereed te hebben, zodat de spoorverdubbeling mee kan worden genomen in de dienstregeling van 2017. Zo houden we één van de drukst bereden sporen van Europa aan de gang.

Gepubliceerd op