Friese spoorbrug in reparatie - update

ProRail repareert een spoorbrug in Leeuwarden. Tijdens werkzaamheden aan de brug is er door een menselijke fout van onze aannemer schade ontstaan, waardoor de draaibrug gesloten blijft. Update: eind februari 2018 kan de brug weer geopend en gesloten worden voor de scheepvaart.
Deze spoorbrug bij Leeuwarden repareert ProRail, zodat scheepvaart er weer normaal kan passeren.
Deze spoorbrug bij Leeuwarden repareert ProRail, zodat scheepvaart er weer normaal kan passeren.

Hefcilinder beschadigd

De hefcilinder van de brug is beschadigd geraakt. De brug kan daarom niet omhoog en is momenteel niet meer te openen voor de scheepvaart. We betreuren het dat er voor de scheepvaart beperkingen zijn. Het treinverkeer ondervindt geen hinder.

Update: schade groter dan gedacht

De cilinder is inmiddels gedemonteerd (12 november) en de schade blijkt tegen te vallen. Het binnenwerk van het mechaniek moet een complete revisie ondergaan, een tijdrovende klus. De hersteltijd neemt dan ook een paar maanden in beslag. We verwachten vanaf half januari van het nieuwe jaar aan de brug te kunnen werken. Dat zal met name in de nachten gebeuren, wanneer er geen treinen rijden. Vanaf eind februari komt de brug weer in dienst en kan dan geopend worden voor de scheepvaart. 

 

Gepubliceerd op