Geen bouwvak voor nieuwe stations

Terwijl de meeste mensen vakantie hebben, gaat de vernieuwing van de stations gewoon door. Eindhoven, Tilburg, Breda, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Zwolle en Den Haag; allemaal slaan ze de bouwvak over. Niet dat de bouwvakkers zelf niet op vakantie gaan, maar zijn/haar plek wordt ingenomen door collega’s die op dat moment geen vakantie hebben. Op die manier kan de bouw gewoon doorgaan en is het station niet langer een bouwput dan hoog noodzakelijk.

Goede voorbereiding

Regeren is vooruitzien. En dat geldt ook voor doorwerken in de vakantie. Om het werk niet te laten stilvallen, worden er door de aannemers voorafgaand aan de vakantie extra veel materialen besteld. Leveranciers kunnen immers wel op vakantie zijn. Ook worden er vooraf strakke planningen gemaakt met bijbehorende werktekeningen zodat iedereen precies weet wat hij/zij moet doen. Tegelijkertijd kan de rest van het personeel met een gerust hart op vakantie en genieten van hun welverdiende rust.

Grootste stationsvernieuwing

ProRail werkt aan de grootste spoor- en stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Dat is noodzakelijk voor verdere verbetering en groei van het treinverkeer. Zo worden spoorknooppunten slimmer ingericht en rijden treinen meer onafhankelijk van elkaar de stations in en uit. Door vernieuwing van bestaand spoor worden storingen in de toekomst voorkomen en stations worden ruimer en comfortabeler.

 

Gepubliceerd op