Gezien in de krant: hoog tijd voor 'wachtverzachter'

ProRail zit middenin de grootste stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Bestaande stations groeien uit hun jasje en er is meer behoefte aan nieuwe stations. Daarnaast zorgt ProRail ook op kleinere stations dat wachten aangenamer wordt, zodat meer mensen voor de trein zullen kiezen. Daarover kun je nu meer lezen in de NRC. 'Hoog tijd voor 'wachtverzachters'' kopte de krant gisteren. Vandaag kwam ook de NRC Next met: 'Zelfde wachttijd, fijnere plek'. En zo is het maar net!

Kleine stations Amsterdam Muiderpoort en Barneveld-Noord

Kleine stations Breukelen & Wolvega

Kleine stations deel III: Gorinchem en DenHaag Moerwijk

Meer aandacht voor kleinere stations

"Comfort, voorzieningen, reisinformatie. Op de grote stations is dat allemaal goed geregeld. Maar kleinere stations zijn soms verlaten, hebben geen of geen goede wachtruimtes en scoren minder goed op het gebied van sociale veiligheid... Elk station is anders en krijgt daarom een oplossing op maat" zo vertelt onze projectmanager Mark Wienbelt in het artikel van NRC.

Unieke aanpassingen voor 25 stations

Deze opknapbeurten komen tot stand in nauwe samenwerking met gemeenten, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en NS Stations. In totaal worden er nu voor vijfentwintig stations unieke aanpassingen ontworpen om het verblijf te veraangenamen. Voorbeelden van stations waar dit nu al af is, zijn stations Gorinchem, Den Haag Moerwijk, Amsterdam Muiderpoort, Wolvega, Almelo, Breukelen en Barneveld Noord:

Gepubliceerd op