Girlsday bij ProRail

Meiden en techniek; geen gekke combinatie. Toch zijn het vaak jongens die voor de technische studies en beroepen kiezen. Om ook jonge meisjes kennis te laten maken met techniek en ICT, wordt ieder jaar de 'Girlsday' georganiseerd. Een bezoek aan ProRail mag dan natuurlijk niet uitblijven! Afgelopen donderdag openden we onze deuren om de meiden bekend te maken met het spoor, de bijbehorende techniek en ons bedrijf.

Girlsday bij ProRail

Knappe koppen

ProRailers spannen zich dag en nacht in om Nederland in beweging te houden. Daar zijn knappe koppen voor nodig. Denk bijvoorbeeld eens aan de complexe invulling van de dienstregeling met treinritten voor reizigers- en goederenvervoerders. Maar ook op het gebied van techniek hebben we veel ingenieurs en projectmanagers nodig die ervoor zorgen dat het Nederlandse spoor nog betrouwbaarder en veiliger wordt.

Belang van technische opleidingen

Technische opleidingen zijn belangrijk voor ProRail, want met goed opgeleid personeel kunnen we het spoor nog betrouwbaarder maken. Ondanks de bezuinigingen, heeft de spoorsector door vergrijzing en technologische ontwikkelingen in de toekomst toch dringend behoefte aan nieuwe technici die goed kunnen omgaan met de uitdagingen van het spoor. Daarom hebben we onder andere samen met de Hogeschool Utrecht een vakkenpakket 'Railtechniek' samengesteld.

Gepubliceerd op