Goede start treinverkeer Zevenaar, Didam en Wehl

Achttien dagen lang reden er minder en op sommige momenten geen treinen, maar werd er keihard gewerkt aan de verbetering van het spoor tijdens dagen dat de temperatuur boven de 40 graden Celsius steeg. Geheel volgens plan reed vanochtend vroeg de eerste trein weer tussen Zevenaar, Didam en Wehl.
Testtrein
Met een speciale testrit werd de dienstregeling van Zevenaar naar Wehl zondag gesimuleerd. Met de test is bekeken of alle elementen onderweg goed werken. Geeft het sein het juiste seinbeeld? Loopt het wissel om? Werkt de overwegbeveiliging?

Complimenten aan aannemer Strukton Rail die het spoor keurig op tijd heeft overdragen aan de Verkeersleiding van ProRail voor hervatting van het treinverkeer. En goed nieuws voor de ruim 21.000 reizigers die na tweeënhalve week ongetwijfeld blij zijn dat ze weer met de trein kunnen reizen. En hoewel ze er misschien nog niet veel van zien, heeft het spoor wel degelijk een metamorfose ondergaan. Wissels, seinen, overwegen en complete delen van het spoor zijn vernieuwd, aangepast en/of verdubbeld.

Verbetering mobiliteit en bereikbaarheid

De uitgevoerde werkzaamheden betekenen een forse verbetering van de mobiliteit en bereikbaarheid in de regio. Ze lossen het capaciteitsprobleem op, verkorten de reistijden, verruimen de overstaptijden en maken het spoor meer betrouwbaar (minder gevoelig voor storingen). Per saldo wordt een betere dienstregeling mogelijk op het traject Arnhem-Zevenaar-Doetinchem. Ook de bouw van de onderdoorgang in de Babberichseweg in Zevenaar voor fietsers- en voetgangers is onderdeel van het totale werk.

Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl

ProRail en aannemer Strukton Rail werken in opdracht provincie Gelderland en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat aan de verbetering van het spoor tussen Zevenaar, Didam en Wehl. Er is een tweede spoor gebouwd en treinen gaan met een hogere snelheid rijden. Dat betekent kortere reistijden, en een betere aansluiting. Reizigers hebben straks meer tijd om over te stappen in Arnhem en minder kans op vertragingen. Ook vervangen we de overweg Babberichseweg door een onderdoorgang. Zo kunnen fietsers en voetgangers het spoor veilig kruisen.

Gepubliceerd op