Groot afscheid van de laatste trein in Delft

Drukte van belang rondom het spoorviaduct

Afgelopen zaterdagnacht was het zover… om 01.25 reed voor de allerlaatste keer een trein over het spoorviaduct in Delft. En dat wilden veel Delftenaren niet missen! Honderden bewoners stonden midden in de nacht langs het viaduct, de Phoenixstraat en de Spoorsingel om de allerlaatste trein uit te zwaaien. Vanuit de trein werd uitbundig teruggezwaaid door de 400 geluksvogels die een kaartje voor deze unieke treinrit hadden bemachtigd. Het spoorviaduct was voor deze gelegenheid zelfs in de spotlights gezet zodat iedereen het spektakel goed kon zien.

Historische beelden

De laatste trein werd uitgeleide gedaan onder begeleiding van een orkest. Vlakbij de verlichte molen de Roos werd de sprinter enige minuten op het viaduct gestopt. Dit was ondermeer om de vele mensen met camera’s en mobieltjes - zowel op de molen - als in de trein, gelegenheid te geven dit historische moment vast te leggen. De vele foto's kun je bekijken op Twitter.
 

'Ik wilde dit niet missen'

De Delftenaren vierden het moment allemaal op hun eigen manier. Studenten maakten een groot spandoek met daarop de tekst 'Dag Trein'. Ook voor Tilly Kaisiepo (64) die sinds 1963 in Delft woont was het een bijzondere nacht: 'Ik heb nog meegemaakt dat het viaduct werd gebouwd. Nu ben ik er bij als de laatste trein er overheen rijdt. Dat wilde ik niet missen.’
   

Geen treinverkeer

Van zondag 22 tot en met vrijdag 27 februari is er geen treinverkeer mogelijk tussen Schiedam en Den Haag Centraal in verband met vernieuwingswerkzaamheden.NS zet deze zes dagen bussen in. Kijk voor meer informatie daarover op ns.nl/treinverkeerdelft en raadpleeg de NS Reisplanner voor vertrek. 
   

Eerste trein op 28 februari

Aanstaande zaterdag gaan de treinen in de tunnel rijden en ook stoppen in het prachtige, nieuwe station. Iedereen is welkom om die dag in het nieuwe station te komen kijken!  
Gepubliceerd op