Grootschalige vernieuwing in de herfstvakantie

Ook zo'n zin in vakantie? Voor ProRail betekent vakantie juist werk aan de winkel omdat er dan minder mensen met de trein reizen. Door het hele land vernieuwen we het spoor zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden en de kans op verstoringen afneemt. De komende twee weken worden stations, overwegen en complete stukken spoor vernieuwd. Een greep uit de werkzaamheden:

Vernieuwingswerkzaamheden ProRail tijdens herfstvakantie

Sittard - Heerlen

De komende 10 dagen gaan we verder met het vernieuwen van zes kilometer spoor en 35 wissels rond Heerlen. Tegelijkertijd bouwen we bij Heerlen Maankwartier een nieuwe betonnen plaat boven het spoor. Hier worden straks winkels, kantoren en het nieuwe station op gebouwd. Deze werkzaamheden zijn te volgen via de webcam op www.maankwartier.nl/webcam

Zwolle - Olst/Raalte

Op station Zwolle wordt tussen 16 en 24 oktober gewerkt aan nieuwe trapopgangen naar de perrons vanuit de nieuwe perrontunnel. Het werk aan de ruwbouw van de tunnel is in volle gang en daarvoor worden ook betonnen bakken gemaakt waar straks trappen en roltrappen in komen. De betreffende perrons zijn daardoor deze herfstvakantie enige tijd niet te gebruiken.

Steenwijk - Heerenveen

Tussen Steenwijk en Heerenveen zijn we tussen 19 en 26 oktober bezig met grootschalige 'bovenbouwvernieuwing': tussen Steenwijk en Heerenveen worden over een lengte van 10 km dwarsliggers vernieuwd, in Heerenveen worden zowel het spoor als een aantal wissels verniewd en in Wolvega wordt het perron opnieuw bestraat. Kortom, we maken het spoor weer in topconditie. 

Den Dolder - Amersfoort/Utrecht Overvecht

Het stationsgebied rond Bilthoven wordt compleet vernieuwd. Waar auto's, fietsers en voetgangers voorheen over één overweg bij het station moesten, komen er nu twee tunnels. Het oversteken van het spoor wordt hierdoor een stuk veiliger. Tussen 21 en 25 oktober wordt de oude overweg verwijderd. Tegelijkertijd worden er rond Amersfoort een aantal wissels vernieuwd.

Amsterdam Sloterdijk - Haarlem

Ten slotte vernieuwen we tussen 25 en 27 oktober een wissel bij Amsterdam. Hierdoor zijn deze dagen de sporen 10 t/m 15 beperkt beschikbaar. Op het moment dat sporen voor langere tijd buiten dienst worden genomen, pakken we zo veel mogelijk vernieuwingswerk samen. Daarom werken we deze dagen ook aan de sporen richting Haarlem: daar onderhouden we bruggen en bovenleidingen voor de toekomst.

Weten wat dit betekent voor je reis? Check voor vertrek de reisplanner op www.ns.nl

 

Gepubliceerd op